Aanschaf nieuwe AED apparaten


EHBO Vereniging Voorhout wordt veel gevraagd om te assisteren bij evenementen. De evenementen worden steeds omvangrijker waardoor het noodzakelijk wordt te investeren in een extra AED. Terwijl er wordt gebrainstormd over een nieuwe AED blijkt dat de huidige AED al vijf jaar oud is. Deze AED wordt niet meer ondersteund, gevolg hiervan, in plaats van 1 AED extra, dienen er twee nieuwe AED’s aangeschaft te worden. Als EHBO Vereniging willen we immers up-to-date zijn. Bij evenementen vertrouwen we hier immers op en onze leden moeten up-to-date zijn met hun kennis.

Nieuwe AED

Na enig speurwerk is het bestuur van EHBO Vereniging Voorhout tot het besluit gekomen om twee keer de Philips FRx AED aan te schaffen. Dit is een apparaat dat ook geschikt is voor gebruik bij kinderen. Tevens is het een lichtgewicht AED dat het makkelijker maakt om in te zetten bij de diverse evenementen.

Up-to-date houden van leden

De reanimatielessen staan bekend als gezellig. Zo ook de eerste reanimatieles met de nieuwe AED trainers. De nieuwe trainer meet ook de plaatsing van de elektroden. Op deze manier worden de leden op alle werkelijke situaties voorbereid.

Rabobank coöperatiefonds

rabobanklogoDe investering voor 2 AED apparaten en bijbehorende nieuwe trainers is fors hoger dan verwacht en een aanslag op de begroting van de vereniging. Om dit te financieren is er gekeken naar de mogelijkheden voor financiële bijdrage. De vereniging heeft dit gevonden bij Rabobank Bollenstreek in de vorm van het coöperatiefonds. Door de subsidie die Rabobank ter beschikking heeft gesteld, is het voor de EHBO Vereniging mogelijk geworden om de aanschaf te realiseren.

Een reactie plaatsen

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd.

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.